2021-06-04 12:33Nyheter

Bjerking gör k-projektering för trästomme i projekt Hasselbacken

Under lång tid var Hasselbacken navet för Stockholms nöjes- och kulturliv. Nu har en vision vuxit fram för hur området Hasselbacken och Djurgården ska väckas till liv igen och bli en destination året runt, för både nationella och internationella besökare. Bakom visionen står Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som tillsammans äger fastighetskoncernen 3E PROPERTY, där 3E Entertainment är ett av dotterbolagen.

- Vi vill återskapa glansdagarna på Hasselbacken och därmed bidra till att åter göra Djurgården till navet i Stockholms kulturliv och kulinariska värld. För att lyckas med det måste vi rekonstruera och utveckla Hasselbacken genom att återföra funktioner som funnits historiskt samt utveckla hotellet med fler rum, restauranger, barer och caféer tillsammans med ett nöjes och rekreationsutbud i världsklass, säger Daniel Christensen, vd för 3E Entertainment.

Bjerking tar fram konstruktionshandlingar för trästomme för de nya byggnaderna i detta projekt. Björn Johanson, Specialist träkonstruktion på Bjerking säger:

- Det här är ett mycket intressant och inspirerande projekt och vi är väldigt glada över att få göra k-projektering för trästomme.


Ämnen: Trä

Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har kontor i Uppsala och Stockholm. Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är både hållbar och hälsosam. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Anders Wärefors
VD
Anders Wärefors
Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg