2020-10-22 12:45Nyheter

Var med och påverka byggprocessens hållbarhetskrav

Nu finns chansen att ingå i referensgruppen för ett projekt som tar fram prototypen till en standard för informationsutbyte om hållbarhetskrav och efterlevnadsdeklaration. Vi välkomnar också fler pilotprojekt.

Projektet Systematisk hantering av hållbarhetskrav genom hela byggprocessen arbetar med att ta fram en prototyp till en standard för digitalt informationsutbyte av hållbarhetskrav och efterlevnadsdeklarationer. Projektet har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment som är en del i satsningen strategiska innovationsområden som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

I styrgruppen ingår Christer Green - Svenskt Trä, Ivana Kildsgaard - 100Gruppen, Klas Eckerberg - Svensk Byggtjänst, Pehr Hård - SGBC, Robert af Wetterstedt - Bjerking, Staffan Olsson - GS1 och Ulf Bergvall - Coresource Solutions.

I referensgruppen som utökas efter hand ingår: Carina Loh Lindholm - CCBuild (IVL), Jan Boström - SundaHus, Lena Dahl – FSC och Sofie Persson - Byggvarubedömningen.

Projektets första pilotprojekt blir Folkhems Cederhusen - Kvarteret Bologna och Humboldt. Pilotprojektet drivs av Anna Ervast Öberg.Vi söker nu ytterligare deltagare till referensgruppen för projektet Systematisk hantering av hållbarhetskrav genom hela byggprocessen. Vi söker också ytterligare pilotprojekt att arbeta med. Anmäl gärna ditt intresse om du vill vara med och påverka framtidens hållbarhetskrav! Kontakta Robert af Wetterstedt på Bjerking som är projektledare för projektet.Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsult. Vi är heltäckande inom bygg och anläggning och erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har verksamhet i huvudstadsregionen. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Robert af Wetterstedt
Specialist Hållbarhet
Robert af Wetterstedt