2020-06-11 15:10Pressmeddelande

Bjerking är ett av tre bidrag i final i Svenska ljuspriset

Tre projekt är kvar som finalister och har chansen att ta hem Svenska Ljuspriset i år och Bjerking är en av dem. 

När juryn vaskat fram de tre bästa av tolv nominerade är Uplands Enskilda Bank i Uppsala, Microsofts kontor i Stockholm samt Västerbron i Stockholm kvar i tävlan om Svenska Ljuspriset. Det handlar om tre projekt, där det funnits en särskilt gedigen förståelse för belysningens möjligheter att lyfta en miljö. Där belysning skapar en känsla och förstärker upplevelsen, i ett fint samspel med arkitekturen och omgivningen.

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling med en lång tradition. Tävlingen vill uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö, samtidigt som tävlingsarrangörerna vill lyfta fram den höga nivån av ljusplanering i Sverige.

Prisutdelningen kommer att ske den 9 september. På vilket sätt det sker är i dagsläget ännu oklart, på grund av den pågående coronapandemin.

- Riktigt roligt att ljussättningen av bankhuset uppmärksammas! Byggnaden talar ju faktiskt för sig själv och genom ljuset visar den stolt upp sin fulla prakt och finmejslade detaljer, säger ljusdesigner Stina Marsh.Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsult. Vi är heltäckande inom bygg och anläggning och erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har verksamhet i huvudstadsregionen. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Anders Wärefors
VD
Anders Wärefors
Stina Marsh
Stina Marsh