2020-05-29 10:14Pressmeddelande

Bjerking bidrar med ny kunskap om digitalisering inom samhällsbyggande

Bjerkings projekt är ett av totalt sexton Forskning och utvecklingsprojekt som sammanlagt får omkring 36 miljoner kronor i finansiering. Utlysningen var inriktad på forsknings- och innovationsprojekt för fortsatt digitalisering och industrialisering för hållbart samhällsbyggande.

Projektet beräknas starta under sommaren 2020 och kommer att pågå som längst i fyra år.

- Det är mycket uppmuntrande för oss att vi har fått vår ansökan beviljad tillsammans med alla andra bra projekt och medverkande, säger Robert af Wetterstedt som håller i projektet på Bjerking.

- Vår ambition med detta projekt är att få till stånd en De Facto standard för ett globalt gemensamt språk för digital kravhantering av hållbarhetsfrågor inom samhällsbyggnadssektorn. I projektet ingår bl. a. Svensk Byggtjänst med CoClass och GS1 för att använda deras standard både nationellt och globalt.

Läs mer i pressmeddelandet på smartbuilt.seOm Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsult. Vi är heltäckande inom bygg och anläggning och erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har verksamhet i huvudstadsregionen. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Anders Wärefors
VD
Anders Wärefors
Robert af Wetterstedt
Specialist Hållbarhet
Robert af Wetterstedt