2022-09-30 09:53Pressmeddelande

Bjerking i spetsen för satsning på Life Science i Främre Boländerna

Visionsbild Främre Boländerna

Uppsala växer och några av de äldre stadsdelarna omstruktureras för att skapa förutsättningar för ytterligare expansion och ett mer effektivt nyttjande av stadens centrala områden. Ett exempel är Främre Boländerna där en detaljplan nu ligger färdig och där Bjerking tillsammans med bland annat Castellum och STUNS ser unika möjligheter för Uppsalas Life Science-företag att etablera sig. 

En detaljplan finns nu färdig för området Främre Boländerna. Tanken är att Uppsalas näringsliv ska kunna etablera sig här och dra nytta av närheten till stadens centrum och kommunikation. Främre Boländerna är området direkt sydost om Uppsala centralstation och därmed nära till den spårburna trafiken både söderut och norrut, nära Arlanda och Stockholm.

Fredrik Frensborg som varit involverad i ett liknande projekt i Berlin tar nu med sig idéerna till Uppsala.

- Vi på Bjerking brinner för Uppsala och hållbara projekt, säger Fredrik Frensborg, affärsutvecklare på Bjerking. Att på detta sätt få vara katalysator för ett projekt som möjliggör en hållbar stadsdel i centrala staden där Life Science-industrin får perfekta förhållanden för att expandera är förstås precis det som vi vill göra.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige och dessutom största fastighetsägare i Främre Boländerna. De ser här ett område som är perfekt för Uppsalas Life Science-industri.

- Uppsalas Life Science-industri är mycket framgångsrik men behöver nya områden och fastigheter för att kunna fortsätta sin expansion, berättar Robert Ahlstedt, affärsområdeschef på Castellum. Det största företaget har exempelvis rekryterat 400 nya medarbetare bara i år. Det vore fantastiskt om vi i Främre Boländerna kunde skapa möjligheter för hållbara transporter, topprekryteringar och innovativa möten.

I arbetet för att främja Uppsalas Life Science-industri finns även STUNS, den samarbetsorganisation för Uppsalas universitet, näringsliv och samhälle som arbetar för en hållbar tillväxt i regionen.

- Alla forum som gynnar Life Science i vår region är intressanta för oss, säger Björn Arvidsson, verksamhetsledare, STUNS Life Science. Vi vill säkerställa att det blir så bra som möjligt och att marknaden växer på ett klokt sätt. När nu Bjerking och Castellum tillsammans med universiteten och kommunen satsar på Främre Boländerna så vill vi förstås vara med och ge vårt stöd


Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har kontor i Uppsala och Stockholm. Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är både hållbar och hälsosam. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg
Fredrik Frensborg
Chef strategisk affärsutveckling
Fredrik Frensborg

Relaterad media