2024-05-15 06:00Pressmeddelande

Bjerking projekterar Emiles trädgård i Rosendal, Uppsala

Emiles trädgård, Rosandal UppsalaBild: Rosendahl fastigheter

Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking projekterar Emiles trädgård i Rosendal, Uppsala. Uppdragsgivare är Rosendal Fastigheter och arkitekt är Mikael Ahrbom. Uppsala kommun som äger marken ställer mycket höga klimat och hållbarhetskrav på denna bostadsrättsförening.

I hjärtat av Rosendal i Uppsala växer det nya och unika bostadsprojektet Emiles trädgård fram, med ambitionen att omdefiniera boende för den dynamiska 50+ generationen. Bjerking har fått i uppdrag att projektera och initialt har de agerat byggsystemtekniskt stöd. I det tidiga systemhandlingsskedet har de även i uppgift att ta fram handlingar för upphandling av entreprenörer till projektet. Byggstarten är planerad till 2025.

Det här ska bli både roligt och spännande, säger Björn Johanson, uppdragsansvarig och ansvarig för konstruktions- och byggsystem som levereras från Bjerking. Uppsala kommun som äger marken har villkorat markköpet med mycket höga klimat och hållbarhetskrav. Med vår kompetens inom träbyggnad och miljö kommer vi att lotsa dem i mål.

Bjerking är ett brett teknikkonsultföretag med en tydlig träinriktning sedan mitten av 70-talet. De har en gedigen kompetens inom träbyggnation och erfarenhet av de flesta träbaserade byggmaterialen såsom KL-trä, limträ, lättbalkar och LVL (Laminated veneer Lumber). Bland referensprojekten finns allt från utbyggnader och villor till flerbostadshus, kontor och offentliga lokaler.

Såväl träbyggnads- som miljökonsulter från Bjerking är involverade i projektet och de har föreslagit ett specifikt och beprövat träbyggnadssystem som är ett av de mest hållbara byggsystem som används i Sverige idag.

Det här är ett unikt projekt, det finns inget liknande i Uppsala, berättar Björn Johanson. Det är ett konceptboende där man tänker på både komfort, gemenskap, aktivitet och hållbarhet. Så här långt har intresset varit jättestort.Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Våra kontor finns i Uppsala, Stockholm, Luleå och Göteborg. Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är både hållbar och hälsosam. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg
Björn Johanson
Björn Johanson