2023-03-14 13:00Pressmeddelande

Bjerking rekryterar Joakim Matti som chef för enhet järnväg

Joakim Matti i Luleå

Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking har rekryterat Joakim Matti till rollen som chef för den nya enheten Järnväg. Joakim som har nästan 20 års erfarenhet av järnvägsbranschen kommer att ansvara för att bygga upp Bjerkings enhet Järnväg med Luleå som bas. Uppbyggnadsarbetet är en del av Bjerkings nyligen presenterade nationella expansionsplan.

Bjerking har rekryterat järnvägsspecialisten Joakim Matti till rollen som chef för den nya enheten Järnväg. Joakim som har lång erfarenhet från järnvägssektorn började sin karriär direkt efter avslutad Civilingenjörsexamen 2006. Han har sedan dess arbetat som järnvägskonsult i alla olika skeden i både små och mer komplexa, stora uppdrag. Nu ser han fram emot att få utveckla den nya järnvägsenheten på Bjerking.

Den nya tjänsten inom järnväg var det som lockade mig till Bjerking, säger Joakim Matti. Jag tycker det ska bli både spännande och utmanande att få vara med och bygga upp en ny enhet. Efter att ha arbetat på ett stort börsnoterat företag känns det roligt att komma till ett mindre företag, som dessutom är medarbetarägt. Jag hoppas på att få arbeta mer långsiktigt, både med utveckling och kundrelationer. Som konsult tycker jag det är viktigt att leverera något som gör kunden nöjd. 

Rekryteringen av Joakim Matti och uppbyggnaden av en ny järnvägsenhet är en del av Bjerkings nationella expansionsplan. Planerna är att under året påbörja uppbyggnaden av kontor i såväl Luleå som i Västsverige. Med den här expansionen vill Bjerking bland annat bidra till industriprojekten i norr, inte minst på järnvägssidan, och vara en aktiv part i den gröna omställningen.

Min roll innebär att jag i första hand kommer att fokusera på infrastruktur och järnväg, berättar Joakim. Just nu söker vi järnvägskonsulter och jag hoppas kunna locka fler duktiga medarbetare till Bjerking under våren. Planen är att vi på kort sikt ska kunna ta projekt i samarbete med andra företag och på längre sikt hoppas jag att vi ska kunna ta ett helhetsansvar för järnvägsuppdrag.

Bjerking satsar inte bara på järnväg och infrastruktur i Luleå utan ser potential inom flera andra teknikområden. Redan idag har företaget anställda träkonstruktörer i Luleå som de hoppas kunna bygga vidare runt.

Är du nyfiken på att höra mer om Bjerkings rekryteringsplaner, kontakta gärna Joakim Matti på tel. 010-211 80 42 och håll utkik efter lediga jobb på bjerking.se/jobbOm Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har våra större kontor i Uppsala och Stockholm. Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är både hållbar och hälsosam. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg
Joakim Matti
Enhetschef Järnväg
Joakim Matti

Relaterad media