2023-11-30 07:00Pressmeddelande

Bjerking rekryterar två geotekniker till Luleå

medarbetare som fist bumpar

Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking rekryterar två nya geotekniker, Daniel Albing och Joakim Wallgren, som därmed utökar kompetensen på järnvägsenheten vid Bjerkings nyöppnade kontor i Luleå. Bjerkings pågående satsning i norr ger resultat och företaget vill nu ta del av den industriella omvandlingen som sker i norra Sverige.

Bjerkings nya kontor växer och nu finns två nya konsulter på plats på järnvägsenheten i Luleå. Det är Daniel Albing, erfaren geotekniker med examen från Luleå tekniska universitet som bl a arbetat på Tyréns, Sweco och Golder.

Daniel Albing

Daniel Albing, Bjerking

Efter några år som projektledare på Luleå kommun och Lumire (Lueå Miljöresurs) längtade han tillbaka till geotekniken, vilket gjorde det enkelt att välja Bjerking:

Jag ville ju tillbaka till geotekniken, dessutom lockade formatet på Bjerking. Företaget är inte jättestort, det är medarbetarägt och med en familjär prägel. Samtidigt är Bjerking så breda att jag har möjlighet att arbeta tillsammans med flera olika teknikområden internt, inte bara geoteknik.

Bjerking lyckades även rekrytera ytterligare en geotekniker, Joakim Wallgren, med rötterna i Karlstad. Han studerade på Chalmers för att därefter börja arbeta på WSP i Göteborg. Han gick sedan vidare till Norconsult och Orbicon innan han kom till Tyréns i Luleå.

Joakim Wallgren

Joakim Wallgren, Bjerking

Joakim lockades till Bjerking bland annat för möjligheten att bli delägare:

Att arbeta i ett medarbetarägt företag ger en helt annan känsla, berättar Joakim. Det är dessutom spännande att få vara med från början här i Luleå när vi ska bygga upp kontoret och enheten från början. Jag har fått positiva intryck redan från start. Det finns mycket bra kompetens inom företaget och har vi inte kompetenserna här i Luleå kan vi låna dem från Uppsala och Stockholm.

 

Läs mer om Bjerkings tjänst GeoteknikOm Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Våra kontor finns i Uppsala, Stockholm och Luleå. Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är både hållbar och hälsosam. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg
Lennart Zetterlund
Affärsområdeschef Samhällsbyggnad
Lennart Zetterlund