2020-08-10 14:54Pressmeddelande

Bjerking stöttar med mätning under friidrotts-SM

Vanessa Kamga
Bild: Upsala IF FriidrottVanessa Kamga, Bild: Upsala IF Friidrott

Bjerking har fått den stora äran att hjälpa till med mätningarna under friidrotts-SM som hålls i Uppsala den 14-16 augusti. Det gäller framför allt kastgrenarna slägga, spjut, diskus och kula.

Kim Amb
Bild: Upsala IF Friidrott

Kim Amb, Bild: Upsala IF Friidrott

Friidrotts-SM 2020 arrangeras av Upsala IF Friidrott på uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet och i samverkan med Uppsala Kommun. Mästerskapet kommer att genomföras på den nya friidrottsanläggningen i Gränby i enlighet med de nationella smittskyddsriktlinjerna och det protokoll som godkänts av Svensk Friidrotts förbundsstyrelse. Tävlingarna genomförs utan publik men direktsänds i SVT.

Bjerking står för den geodetiska mätningskompetensen och kommer att ha tre personer på plats som hjälper till med de noggranna mätningarna.

”Det känns både roligt och spännande när det är resultat på världsnivå som ska mätas” säger Mats Hemström, Affärsområdeschef på Bjerking.


Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsult. Vi är heltäckande inom bygg och anläggning och erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har verksamhet i huvudstadsregionen. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg
Mats Hemström
Affärsområdeschef Hus & installation Uppsala
Mats Hemström