2021-08-16 07:36Pressmeddelande

Bjerking utvecklar sitt erbjudande inom Life Science

Teknikkonsultföretaget Bjerking, har sedan fem år tillbaka etablerat en enhet som fokuserar på Life Science-sektorn. Vid sidan av de tjänster som Bjerking erbjuder i övrigt kring byggnation och konstruktion erbjuder de även tjänster specifikt inom Life Science. Enheten byter namn från ”Processteknik & Kvalitetsledning” till ”Life Science” som ett led i sin satsning och rekryterar fler medarbetare.

Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag, Bjerking, har de senaste fem åren etablerat sig som en av Sveriges främsta leverantörer av teknikkonsulttjänster till Life Science-sektorn. Som en av få leverantörer har de möjlighet att tillsammans med traditionella byggnations- och konstruktionstjänster även erbjuda tjänster specifika inom Life Science, som processdesign, projekt- och installationsledning, kvalitetsledning och kvalitetssäkring samt validering. Bland kunderna återfinns företag som Cytiva, Fresenius Kabi, Octapharma, AstraZeneca, Thermo Fisher Scientific, Galderma, Pfizer, APL och Orexo.

Det går väldigt bra för oss, säger Christian Reinmar, enhetschef för Life Science på Bjerking. Det svåra är inte att hitta uppdrag utan att hitta rätt medarbetare, och det är viktigt för oss!

Hittills har de lyckats bra med rekryteringarna då alla medarbetare har minst 15 år i branschen och sakta men säkert har en grupp med av några av landets främsta experter inom Life Science etablerats inom Bjerking. Nu tar Bjerking nästa steg i utvecklingen av enheten, som byter namn till ”Life Science” och rekryterar ytterligare kollegor.

- Vi behöver rekrytera fler medarbetare samtidigt som vi vill stärka vår profil inom det här området, berättar Christian Reinmar.

Life Science-enheten på Bjerking är väl etablerade i Uppsala med omnejd och behöver nå ut i större utsträckning i Stockholmsregionen. Just nu letar de bland annat efter att rekrytera valideringsingenjörer, processingenjörer och projektledare.

- Hellre långsamt och rätt än fort och fel, och då kommer det från mig som gillar när det går snabbt, säger Christian med glimten i ögat. Kompetens är viktigt men det är lika viktigt vilka dessa människor är, så jag hoppas på ansökningar från många potentiella kollegor som vill arbeta med oss i vårt trevliga team.

Ryktet har spridit sig i branschen att medarbetarna på enheten trivs. Christian hör ofta ”ni verkar ha kul ihop” och bekräftar att så är det.

- Vi jobbar hårt för att folk ska trivas så det är kul att få bekräftelse på att det också upplevs så, även utifrån, säger han avslutningsvis.

Rekryteringsfilm Bjerking Life Science

Se rekryteringsfilmen här

Till teamet inom Life Science söker Bjerking nu fler omtänkare som vill vara med och göra skillnad på riktigt. Lyssna på kollegorna Erika och Moustapha när de beskriver vilka egenskaper de gärna ser hos sina framtida kollegor. Om Bjerking

Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har kontor i Uppsala och Stockholm. Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är både hållbar och hälsosam. Läs mer på bjerking.se


Kontaktpersoner

Helena Berg
Kommunikationschef
Helena Berg
Christian Reinmar
Enhetschef Life Science
Christian Reinmar